VÍM JÁ KOSTELÍČEK … aneb Poslyšte s radostí naše zpívání …

Srdečně vás zveme k návštěvě adventních koncertů „Vím já kostelíček“ do Dolní Lipky, Heřmanic, Horní Lipky a Prostřední Lipky, které se uskuteční v sobotu 16. prosince 2017. Tradiční muzikantské putování po čtyřech kostelích pořádáme pod záštitou starostky Králík Jany Ponocné a duchovního zdejší farnosti P. Pavla Plíška.

začátky koncertů:
13.30h  DOLNÍ LIPKA        
14.30h  HEŘMANICE         
16.00h  HORNÍ LIPKA          
17.00h  PROSTŘEDNÍ LIPKA
(při zimním putování není zajišťována autobusová doprava, děkujeme za pochopení)

V letošním roce provázela všechna naše setkávání kostelíková výstava, ve které jsme se snažili představit pětileté aktivity nás dobrovolníků, a také ukázat lidem z blízka i z dáli, co se nám prozatím podařilo pro záchranu místních varhan společně zvládnout. Výstava přinášela vstřícné ohlasy návštěvníků a dokázala zvýšit i zájem štědrých dárců o přispění do veřejné sbírky prostřednictvím adopcí varhanních píšťal. A tak nyní s velikým potěšením oznamujeme všem přátelům „Vím já kostelíček“, že všechny píšťaly určené k adopci byly do konce měsíce října rezervované a částka 570 000Kč potřebná k restaurování varhan v kostele Nejsvětější Trojice v Heřmanicích tak již byla vybrána.
      Ve varhanářské dílně rodiny Červenkových v Jakubovicích se pilně pracuje a my věříme, že se jim přes zimu dobré dílo podaří, abychom na jaře či v létě 2018 mohli společně oslavovat znovuzrození třetích varhan ve třetím z vesnických kostelíků. Veřejná sbírka dále pokračuje, vaše finanční dary a výtěžky z příštích koncertů pomohou zachránit varhany v kostele sv. Anny na Horní Lipce.    
Přijďte si 16. prosince odpočinout od každodenních starostí a načerpat trochu předvánoční atmosféry ve společnosti milých přátel a dobrých známých. Na všech čtyřech místech se znovu rozzáří světlo adventních svící, zavoní domácí cukroví místních hostitelek a rozezní se slavnostní vánoční muzika.

Těší se na vás malí i velcí zpěváci a za všechny dobrovolníky, kteří se na přípravách podílejí,

Kristina Brůnová a Denisa Hejtmanská.
                                                                                              www.vimjakostelicek.webnode.cz