VÍM JÁ KOSTELÍČKOVÁNÍ

Doba předvánoční je časem voňavých vzpomínek i horečnatých příprav na sváteční dny, časem radostí z obdarovávání i těšení se na dárky, ale u nás také časem, kdy se otvírají dveře čtyř vesnických kostelíků lidem a tradiční vánoční hudbě. Již po páté vás srdečně zveme k návštěvě adventních koncertů „Vím já kostelíček“ do Dolní Lipky, Heřmanic, Horní Lipky a Prostřední Lipky v sobotu 17. prosince 2016.    

Naše společné muzikantské putování pořádáme opět pod záštitou starostky Králík, paní Jany Ponocné, a duchovního zdejší farnosti, P. Pavla Plíška. Výtěžek dobrovolných příspěvků věnujeme na konto veřejné sbírky určené k restaurování varhan.

S potěšením oznamujeme pravidelným čtenářům, že každý měsíc přibývají noví mecenáši, kteří se zapojili do akce „Pomozte a adoptujte varhanní píšťalu“. Díky nim a všem štědrým divákům dosavadních koncertů překročila částka na sbírce výši 350 000,-kč. První sada zbrusu nových 246 varhanních píšťal pro heřmanické varhany byla letos vyrobena firmou Bies na Slovensku. A další postup prací na renovaci nástroje z kostela Nejsvětější Trojice připravujeme s mistrem varhanářem i organologem na příští rok. Přidejte se také a adoptujte si třeba k ježíšku jednu píšťalu. Anebo ji nadělte pod stromeček někomu blízkému.

začátky koncertů:                               
13.30h  DOLNÍ LIPKA
14.30h  HEŘMANICE       
16.00h  HORNÍ LIPKA          
17.00h  PROSTŘEDNÍ LIPKA

(při zimním putování není zajišťována autobusová doprava, děkujeme za pochopení)

Přijďte si 17.12. odpočinout od každodenních starostí a načerpat trochu energie od lidí, kteří vám chtějí bez nároku na honorář hrát a zpívat pro radost. Svou vlídnější náruč vám otevře kostel v Heřmanicích, zářící po letošních ozdravných opravách v novém hávu, v Horní Lipce se připravuje vystoupení s neobvyklým výtvarným překvapením a na všech místech se znovu rozzáří světlo adventních svící, zavoní domácí cukroví místních hostitelek a rozezní se slavnostní vánoční muzika.

Těší se na vás malí i velcí zpěváci a za všechny dobrovolníky, kteří se na přípravách podílejí,

                                                                                     Kristina Brůnová a Denisa Hejtmanská.
www.vimjakostelicek.cz