VÍM JÁ KOSTELÍČEK - ZIMA 2015

    Přijměte pozvání k návštěvě kostelíků v Dolní Lipce, Prostřední Lipce, Horní Lipce a Heřmanicích, ve kterých se opět rozezní vánoční muzika v sobotu 19. prosince 2015. Králičtí hudebníci připravují společně s místními zpěváky program k potěšení diváků domácích i těch, kteří zavítají na všechny čtyři koncerty ze vzdálenějších krajů.

začátky koncertů:
13.30h  DOLNÍ LIPKA        
14.30h  HEŘMANICE         
16.00h  HORNÍ LIPKA          
17.00h  PROSTŘEDNÍ LIPKA
(při zimním putování není zajišťována autobusová doprava, děkujeme za pochopení)

    Pod záštitou starostky Králík, paní Jany Ponocné, a duchovního zdejší farnosti, P. Pavla Plíška, pořádáme toto adventní putování již počtvrté. Výtěžek dobrovolných příspěvků z koncertů vždy věnujeme na konto veřejné sbírky určené k restaurování varhan. V letošním roce se podařilo úspěšně zrealizovat opravu varhan v Dolní Lipce. Jejich znovuzrozený zvuk bude vánočním koledám jistě slušet.
    Od léta na kontě sbírky narůstá částka, ze které se v nejbližší budoucnosti bude moci opravit nástroj z kostela Nejsvětější Trojice v Heřmanicích. Těší nás, že přibývají noví mecenáši, kteří se zapojují do akce „Pomozte a adoptujte si varhanní píšťalu“. Díky nim byla v listopadu překročena hranice první stovky zachráněných píšťal, což aktuálně představuje částku 158 016,-Kč. Přidejte se také a adoptujte si třeba k ježíšku jednu píšťalu. Anebo ji nadělte pod stromeček někomu pro radost.
    Přijďte si 19.12. odpočinout od každodenních starostí a načerpat trochu z neopakovatelné atmosféry čtyř venkovských kostelíků, ve kterých se znovu rozzáří světlo adventních svící, zavoní domácí cukroví místních hostitelek a rozezní se slavnostní vánoční hudba.

Těší se na vás malí i velcí zpěváci a za všechny dobrovolníky, kteří se na přípravách podílejí,
Kristina Brůnová a Denisa Hejtmanská.